NIEUWE RELEASE: THE ITALIAN BLUES

The Italian Blues

Nu te beluisteren op alle major streaming sites: THE ITALIAN BLUES. Het zal je maar gebeuren... Ben je op vakantie in Italië en hoor je, naast het hotel, bij het hek van een villa live muziek. De eigenaresse denkt dat wij gasten zijn en komt even kijken. Spontaan worden we uitgenodigd voor een feest en even later sta ik mee te spelen op het podium, samen met Simona Bencini, een bekende zangeres in Italië... Wat een belevenis! Geinspireerd hierdoor schreef (en zong) ik deze engelstalige Blues. Ruben Sieraal speelt hierin magistraal de bluesharp em zorgt voor een vleugje Vivaldi... Te beluisteren op de pagina muziek/teksten.
NIEUWE RELEASE: WIE

Wie

Nu te beluisteren op alle major streaming sites: WIE. Een Nederlandstalig lied over geloof in de breedste zin van het woord. Prachtig gezongen door Olaf. Te beluisteren op de pagina muziek/teksten.
NIEUWE RELEASE: TOEN

Toen

Nu te beluisteren op alle major streaming sites: TOEN. Een Nederlandstalig lied over ouderdom, eenzaamheid en heimwee naar vroeger... Vol gevoel en met emotie gezongen door Olaf. Te beluisteren op de pagina muziek/teksten.
NIEUWE RELEASE: HEAVEN & EARTH (INSTRUMENTAAL)

Heaven & Earth

Nu te beluisteren op alle major streaming sites: HEAVEN & EARTH. Voor de liefhebbers van cinematic (filmische) muziek. De verkorte versie van het openingsnummer van de door mij geschreven musical 'Tussen hemel en aarde'. Te beluisteren op de pagina muziek/teksten.
NIEUWE RELEASE: VOICES (INSTRUMENTAAL)

Voices

Nu te beluisteren op alle major streaming sites: VOICES. Wederom een oudere compositie in een nieuw jasje. Een nummer met een boeddistische monnik, een koor, gefluister én een operastem, afgewisseld met een stemmige gitaar... Te beluisteren op de pagina muziek/teksten.
NIEUWE RELEASES: STOP (INSTRUMENTAAL, 2 VERSIES)

Stop Stop (extended version

Nu te beluisteren op alle major streaming sites; STOP. Een oudere compositie in een nieuw jasje... Diverse muziekstijlen gemixt; electro, lounge, jazz, rock, dance, etc. Enfin luister zelf maar! Deze opnames zijn te beluisteren op de pagina muziek/teksten. De 'extended version' is p.m. 1 minuut langer dan het origineel.
NIEUWE RELEASE: THE CRUISE BLUES (INSTRUMENTAAL)

The cruise blues

Nu te beluisteren op alle major streaming sites! Een jazzy blues, met Steely Dan-achtige drums. Deels akkoestisch, deels electrisch. Gitaar: Laurent Bruning. Deze opname is een geremasterde versie en is te beluisteren op de pagina muziek/teksten.
NIEUWE RELEASE: BLACK LOUNGE (INSTRUMENTAAL)

Black lounge

Vanaf nu te beluisteren op alle major streaming sites! Een temperamentvolle compositie vol saxofoon (Peter Lieberom) en gitaar. Symfonische rock met jazzy invloeden. De opname is te beluisteren op de pagina muziek/teksten.
KEES BOUWMAN TE GAST BIJ ARJAN KLAVER IN 'JAZZNOTES'

thumbnail NHGOOI

Begin oktober was ik te gast bij JAZZNOTES voor een 2-uur durende opname voor de omroepen NH GOOI, Radio Soest en RTV Baarn. Normaliter doe ik de techniek, waarbij presentator Arjan Klaver gasten ontvangt uit de jazzwereld. Luister naar het 2e uur met veel muzikale verrassingen, waaronder mijn laatste compositie 'Black lounge' en uitleg over Midi en home studio's.GESLAAGDE READING SCRIPT MUSICAL

Reading snapshot

Dankzij 15 enthousiaste theaterliefhebbers heeft er in Baarn een reading plaatsgevonden van het script van de door mij geschreven musical. Van alle rollen werden de dialogen voorge-lezen met tussendoor de muziek: een hele leerzame sessie! Wij gaan nu met een team van creatives aan de slag om de puntjes op de i te zetten en de musical verder vorm te geven.
HENK KROL (50+) ENTHOUSIAST OVER 'HAAGSE POLITIEK' OP TWITTER

Twitter

NIEUWE RELEASE: KEES BOUWMAN - HAAGSE POLITIEK

thumbnail youtube video

Meezingende politici in de video van mijn laatste, door mij zelf gezongen, nummer 'Haagse Politiek' (bekijk de video op de pagina muziek/teksten). Met de verkiezingen in maart voor de deur is de strijd weer losgebarsten. Tijd voor de release van een toepasselijk lied:Klik hier voor het persbericht.

MUZIEK BIJ PROMOVIDEO VOOR SIEM'S HAPPY ARTMijn vrouw Simone maakt prachtige moderne kunst. Onlangs heeft ze een serie van 11 doeken afgerond waar ik een promovideo van heb gemaakt. Voor de muziek heb ik een remix gemaakt van 'Voices', een instrumentale compositie van oorspronkelijk 4 minuten. Kijk, luister en geniet...
NIEUWE RELEASE: JEROEN CLAASE - MET ELKAAR

CD Met elkaar back

Met de huidige vluchtelingenproblematiek in gedachten en de recente aanslagen in Brussel en Parijs nog op het netvlies is dit lied zeer actueel. Het is een prachtig én krachtig lied geworden. Jeroen's zang wordt alleen ondersteund door het pianospel van Michiel Zweers, die het arrangement voor mij schreef. Klik hier voor het persbericht.
NIEUW: THE CRUISE BLUES (INSTRUMENTAAL)

laurent en kees

Vorig jaar hebben Laurent Bruning en ik elkaar ontmoet op de speeddate dag voor muzikanten in Utrecht, georganiseerd door ZEP Music. De klik was er, waarna Laurent de akoestische en elektrische gitaarpartijen heeft ingespeeld bij deze blues compositie. De opname en video, welke ik maakte uit eigen en Youtube fragmenten op cruiseschepen,
zijn te vinden op de pagina muziek/teksten.
TOEPASSELIJKE CLIP BIJ KONINGINNEDAGAlle facetten van de dag plus wat geschiedenis v/d Oranjes komen in de clip naar voren. Van Juliana, die het volk bij het huis bracht (jaarlijks defilé op paleis Soestdijk), tot Beatrix, die het huis bij het volk bracht door zélf met haar gezin het land in te gaan..
KONINGIN NEEMT 1E CD IN ONTVANGST

RTL snapshot

In Thorn ontvangt de koningin van Mick Harren de 1e cd! (Bron: RTL Boulevard).
DE TELEGRAAF HEEFT PRIMEUR KONINGINNEDAG

prive snapshot

De Privé webpagina van de Telegraaf heeft de pers primeur van het Koninginnedaglied!

NIEUWE RELEASE: MICK HARREN - KONINGINNEDAG

Lang geheim gehouden, vanwege het unieke karakter van het nummer, maar nu eindelijk uit! Koninginnedag heeft nu ook een eigen lied. Een lied voor het volk én het koningshuis, gezongen door volkszanger Mick Harren. Tevens een ode aan mijn eigen vader, die op deze bijzondere dag jarig was.
Productie was in handen van Tease & Emile den Tex. Accordeon: Hans Kap.

Mick Harren koninginnedag

CD SINGLE EN 1E 'SLINGERTOCHT'

Samen met rederij 't Smidtje organiseert Harry Slinger de "Slingertocht door Amsterdam', met leuke verhalen en Amsterdamse liedjes. Samen met de pers was ik bij de 1e tocht aanwezig! Ter promotie heeft hij 2 toepasselijke liedjes op cd-single uitgebracht, waaronder 'Onze haven'. Iedereen die zo'n Slingertocht boekt krijgt een exemplaar...


Kees Bouwman en Harry Slinger 1e slingertocht
WORKSHOP FRANS HEEMSKERK/ CD OPNAME HAVENLIEDJES

De haven van Amsterdam heeft toch besloten om zo'n 14 havenliedjes op cd uit te brengen ter promotie van Sail 2010. Daartoe heb ik middels een workshop van Frans Heemskerk (musical award winnaar arrangeren) het nummer nog eens onder de loep genomen en zijn we in juli de studio in geweest. De titel hebben we gewijzigd in 'Onze haven'.

INTERVIEW RADIO SOEST

Op 30 maart was ik te gast bij Radio Soest. Tijdens het programma 'Ontmoeting met..' werd ik een uur lang geïnterviewd en werd er door mij gekozen muziek gedraaid.

FINALE HAVENLIED IN 'DE MELKWEG'

Op vrijdag 12 maart was het dan zo ver, de finale! Gehouden in de Melkweg te Amsterdam. Ondanks dat we niet hebben gewonnen was het een zeer geslaagde avond. Bekijk hieronder een aantal impressies.

Harry Slinger - Geef haar een stem


Harry Slinger - Hé Amsterdam


finale havenlied 1 finale havenlied 2 finale havenlied 3 finale havenlied 4
KEES BOUWMAN BIJ DE WERELD DRAAIT DOOR

Kees Bouwman was samen met Harry Slinger & Paradise te gast bij "De Wereld Draait Door", bekijk hier het fragment.Kees Bouwman bij de wereld draait door
Kees Bouwman, Harry Slinger & Paradise. Finalisten Havenlied 'Geef haar een stem'
IN DE FINALE!

Officieel weten we nog van niets, maar De Telegraaf bracht ons vanmorgen al het goede nieuws: Harry Slinger & Paradise staan met 'Geef haar een stem'  in de finale van het nieuwe havenlied op 12 maart in De Melkweg!

telegraaf_19-02-2010

OPNAME "GEEF HAAR EEN STEM"

Harry Slinger & Paradise nemen het havenlied  ‘ Geef haar een stem’ op.

Ik heb dit lied geschreven om mee te kunnen doen aan de wedstrijd voor een nieuw Amsterdams havenlied, ter promotie van de haven en Sail 2010.
Na opname van de demo  heb ik, via zijn management, contact gezocht met Harry Slinger. Als rasartiest en vertolker van het Amsterdamse lied dé persoon om dit lied uit te voeren....
Harry was direct enthousiast, wilde de uitdaging wel aan en nam contact op met de mannen van ‘ Paradise’ met de vraag of zij hem zouden willen begeleiden. Ook zij zagen het direct zitten. Na een keer gerepeteerd te hebben is onze demo op 2 februari opgenomen bij Mupo Music in Zwaag. ’ S Avonds hebben geluidstechnicus Henk, drummer/zanger IJsbrand en ik de eindmix gemaakt. Het resultaat mag er wezen!. Ondertussen is het nummer ingezonden en is het duimen geblazen of we uitgekozen worden om op 12 maart a.s. in de finale (Melkweg Amsterdam) live de strijd aan te binden met 7-9 andere kandidaten.

Ik hou jullie op de hoogte! Voor meer info:

www.harryslinger.nl
www.paradisemusic.nl
Drummer Ijsbrand
Drummer Ijsbrand
Harry geeft haar een stem
Harry geeft haar een stem
Harry en Kees Bouwman
Harry en Kees Bouwman
Harry en Paradise
Harry en Paradise
Piet op accordeon
Piet op accordeon
Sascha op bas & Rob op gitaar
Sascha op bas & Rob op gitaar
PETRA SCHREURS ZINGT ZANGPARTIJEN IN

In november heeft Petra Schreurs
de zangpartijen en koren ingezongen
van de 2 laatste demo's.

DEMO CLIP "AFSCHEID" DOOR PETRA SCHREURSOPNAME BAS- EN GITAARPARTIJEN DEMO'S

Bassist: Richard Zoer
Gitarist: Leon Mennen
Productie: Hans Voerman

richard zoer richard zoer 2 teksten

leon mennen leon mennen 2 hans voerman
OPNAME DRUMS VOOR 2 NIEUWE DEMO'S

Drummer: Jelle Douma
In aktie in de studio van Hans Voerman

Op 28 en 29 juli hebben we in Leeuwarden, in de studio van Hans Voerman Producties, de drumpartijen opgenomen van 2 nieuwe composities: " Zie jij dat niet" en " Afscheid".
Het was bloedheet weer, maar dat mocht de pret niet drukken... De opnames zijn erg goed geworden en vormen een stevige basis voor deze demo's. Volgende maand gaan we de (bas)gitaarpartijen doen en uiteindelijk zal Petra (Jawel; van "Heb jij dat ook"...) de zangpartijen voor haar rekening nemen. Hans, haar partner, doet zelf de productie en daar ben ik blij om; bij hem is het in goede handen...
jelle douma jelle douma 2
RECLAMESPOTJE 'HEB JIJ DAT OOK'

Vanaf Zondag 12 Februari zijn de reclamespotjes voor de cd-presentaties van "Heb jij dat ook" in Maarssen en Rosmalen te horen op een aantal lokale omroepen en internetstations waaronder Bingo FM, Astra FM en Radio Mexico.
Dit spotje is gemaakt door Maarten Derksen van StudioHilversum.nl en ingesproken door Daniel Dekker van de TROS.