BANDS
Als gitarist speelde ik in de jaren 70 in diverse bands. Eerst speelden we natuurlijk covers, later werd dat eigen werk, waar ik mijn creativiteit helemaal in kwijt kon. In die jaren kwamen er steeds meer nieuwe muziekstromingen en was er nog ruimte voor experimentele muziek. inspiratie genoeg dus! Geleidelijk veranderde mijn speelstijl van blues/rock naar symfonische rock. Met Argus, mijn laatste band, hebben we in het voorprogramma van Herman Brood gespeeld.

LESSEN EN OPNAMES
Op m’n 22ste had ik even genoeg van het bandleven en stopte er mee. Ik kocht een akoestische (western) gitaar en nam die mee naar Israël, waar ik met een paar vrienden in een kibbutz ging werken. Daar leerde ik ook mijn vrouw Simone kennen. Eenmaal terug heb ik nog een blauwe maandag in een band gespeeld en heb toen het bandleven definitief vaarwel gezegd. Ik bleef wel doorgaan met het componeren van muziek. Ter ondersteuning nam ik wat dwarsfluit- en pianolessen. Bij een bevriende muzikant met een eigen 8-sporen homestudio nam ik de nummers vervolgens op.
king_miles Kees Bouwman
MIDI & SYNTHESIZER
Het echte werk begon begin jaren 90 toen ik een Roland synthesizer kocht die ik via een MIDI-interface koppelde aan een Atari computer. Als software gebruikte ik Pro-24 van Steinberg, de voorloper van Cubase. Er ging een wereld voor mij open… Later verruilde ik de Atari voor een PC en werd het mogelijk mijn eigen cd’s te branden hetgeen leidde tot m’n eerste (mini)cd “ Case One” in ’99, met een 3-tal midi-nummers.

SONGWRITING
Daarna is mijn home studio verder uitgebreid waardoor ik naast midi ook zang en instrumenten kon opnemen. Ik ontwikkelde mijzelf steeds meer tot songwriter en ging op zoek naar een zanger om mijn demo's in te zingen. Hierdoor kwam ik in contact met Olaf, waar ik diverse opnamen mee heb gemaakt.

HEB JIJ DAT OOK
In 2005 kwam ik via Olaf in contact met Jeroen Claase, die songs zocht voor zijn nog uit te brengen 1e album. Hij wilde graag dat ik een duet voor hem schreef, hetgeen resulteerde in "Heb jij dat ook", welke hij samen met Petra Schreurs heeft gezongen en opgenomen in de Rooftop studio's. Edwin van Hoevelaak produceerde het album, welke uitkwam in oktober '05, gevolgd door een DVD. Mijn nummer werd in januari '06 op single uitgebracht. Persoonlijk mijn eerste succes als songwriter! Later heb ik bij de Rooftop studio's nog diverse demo's opgenomen.
DANCE / LOUNGE
In 2007 besloot ik even heel wat anders te doen: instrumentale muziek in plaats van liedjes. Muziek van deze eeuw met invloeden uit de jaren 70 van de vorige eeuw. In no-time onstonden de nummers "VOICES" en "STOP", waarmee ik een op dat moment gewenste creatieve nieuwe weg insloeg.

AMSTERDAMSE HAVEN / KONINGINNEDAG
Eind 2009 werd er, i.v.m. de komende SAIL 2010, een landelijke wedstrijd uitgeroepen om een nieuw Amsterdams havenlied te schrijven. Mijn lied ‘Onze haven’ haalde in 2010 de finale in de Melkweg, waarbij Harry Slinger & Paradise het live vertolkten. Ook Mick Harren was finalist, hetgeen leidde tot een samenwerking: Mick nam mijn lied ‘Koninginnedag’ op. Deze unieke dag kreeg vanaf 2011 dus ook een eigen lied! Mick overhandigde Koningin Beatrix de eerste cd bij haar bezoek die dag in Thorn.

MUSICAL / HAAGSE POLITIEK
Na jarenlang met het idee rondgelopen te hebben, ben ik eind 2015 begonnen met het schrijven van het script en de liedjes/muziek voor een musical. In 2019 waren het script en de liedjes klaar om samen met een aantal creatives te verfijnen. Helaas gooide kort daarna Corona roet in het eten... Zes weken voor de Provinciale Statenverkiezingen 2019 heb ik het lied 'Haagse Politiek' uitgebracht. Een primeur want ik heb de rol van zanger zelf op mij genomen!

MUZIEK OP STREAMINGSITES
Wat te doen met instrumentale muziek en liedjes die (nog) niet uitgebracht zijn? Naast nieuwe muziek ben ik in 2023 actief begonnen om ook oudere composities te bewerken en te remasteren om ze vervolgens op alle major streamingsites te plaatsen. Zo is en blijft mijn muziek toegankelijk voor iedereen!